به گزارش خبرگزاری مهر، این همایش در بیست و دومین سالگرد تصویب منشور حقوق بشر افریقا برگزار شد و تعدادی از سازمانهای غیردولتی و فعالان حقوق بشر این روز را جشن گرفتند.
در این همایش قربانعلی پورمرجان رایزن فرهنگی ایران در پرتوریا ،"جدی کولاپن" رئیس کمیسیون حقوق بشر افریقای جنوبی و تعدادی از شخصیتهای حقوق بشری از افریقا حضور داشتند و روند تصویت اعلامیه حقوق بشر افریقا، موانع پیش روی آنها، ضمانتهای اجرائی لازم برای آن را مورد بررسی قرار دادند.
آزادی مطبوعات و آزادی بیان به عنوان حقوق بسیار مهم در راه دموکراسی در این همایش مطرح شد که در افریقا بایستی مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
حق داشتن اطلاعات در صورتی ثمر میدهد که آزادی بیان داشته باشیم و این آزادی بیان در جهان دموکرات امروزی عمدتاً توسط مطبوعات بیان میشود ولی متأسفانه این امر در افریقای جنوبی تأمین کننده نظر سازمانهای حقوق بشر نبوده است.
افریقای جنوبی بهنوعی با انحصار مطبوعاتی در این کشور مواجه است که این انحصار متعلق به چند شرکت بزرگ است که کل مطبوعات کشور را در اختیار دارند و به غیر از استان کوازولو ناتال که سه روزنامه به زبانهای محلی را چاپ میکنند در سایر جاها و استانها ، از این مطبوعات خبری نیست .
دراین همایش آزادی بیان، آزادی مطبوعات، احترام به ارزش انسانها، تنظیم مقرراتی در جهت امکان مراجعه مستقیم افراد و گروهها برای احقاق حقوق خود به دادگاه حقوق بشر افریقا و تلاش برای فشار به دولت افریقای جنوبی برای رسمیت بخشیدن به امر مورد تأکید قرار گرفتند.
در خاتمه تأکید شد که برای رسیدن به همه مواد مذکور در این منشور باید تحمل کرد و دولتهای افریقا را مجبور به واکنش نکرد. چرا که اگر بیحوصلگی بکنیم دولتها را در موضع تهاجمی قرار میدهیم و هنوز برای ما زود است که بتوانیم با دولتهای خاطی بهصورت جدی مقابله بکنیم.
نظر شما